Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Η γιορτή κάστανου & τσίπουρου στην Ροδαυγή Άρτας.

 Με μεγάλη επιτυχία έγινε και φέτος την Κυριακή 12-10-2014 η γιορτή του κάστανου και τού τσίπουρου στην πανέμορφη με τις φυσικές ομορφιές της Ροδαυγή Άρτας.

 Ο κόσμος που βρέθηκε σήμερα εκεί ήταν πολύς, σε αυτό βέβαια βοήθησε ο πολύ καλός καιρός που δεν ήταν σίγουρα για τσίπουρο και κάστανα αλλά πρός τις γνωστές μας κοντινές παραλίες της Πρέβεζας.
 Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Ροδαυγής,με συνδιοργανωτή όπως πάντα και επιβάλεται θα τονίσω εγώ σε τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις τον Δήμο Αρταίων.
 Στούς επισκέπτες διατίθονταν δωρεάν τσίπουρο,ψημένα και βραστά κάστανα ντόπιας παραγωγής και τηγανίτες.
 Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν τοπικά προιόντα όπως,τσίπουρο,μέλι,κάστανα,μαρμελάδες,γλυκά του κουταλιού,ρίγανη,καρύδια,σε χαμηλές τιμές παραγωγού.
 Γιά την διασκέδαση των επισκεπτών έπαιξε η τοπική Ροδαυγιώτικη παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα.
 Ο κόσμος ήταν πολύς όπως είπα και τά πολλά αυτοκίνητα με την συμβουλή τής αστυνομίας πάρκαραν στον περιφερειακό δρόμο Αρτας-Γέφυρα Πλάκας και έτσι οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να περπατήσουν στον νέο πέτρινο δρόμο εισόδου στήν Ροδαυγή.
 Γιά την όλη εκδήλωση δούλεψαν πολλόι εθελοντές,πρόθυμοι να εξυπερητήσουν και να φιλοξενήσουν τούς χιλιάδες επισκέπτες σήμερα στην Ροδαυγή. 
 Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Ροδαυγής, Χρήστος Σταύρου ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους παραγωγούς κάστανου, που μάζεψαν και πρόσφεραν τα κάστανα,για να τα απολαύσουν οι επισκέπτες σήμερα δωρεάν.
  Ευχαριστίες επίσης στους παραγωγούς τσίπουρου, που πρόσφεραν δωρεάν το παραδοσιακό τσίπουρο, όπως επίσης και τον σύλλογο γυναικών του χωριού, που έφτιαξε πίτες & τηγανίτες,οι οποίες μοιράστηκαν δωρεάν στους επισκέπτες.
 Στην εκδήλωση ηταν παρόντες ο Δήμαρχος κος Τσιρογιάννης,αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι,ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Τράμπας,ο υφυπουργός Παιδείας κος Στύλιος,ο βουλευτής Άρτας κος Γκόκας και πολλοί άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι του συλλόγου.
  Μετά τις προσφωνήσεις και τις ευχαριστίες του προέδρου του συλλόγου σε όσους βοήθησαν και εργάστηκαν για να γίνει αυτή η όμορφη εκδήλωση μπήκαν στο χορό επίσημοι & επισκέπτες  που παραβρέθηκαν σήμερα εκεί.
  Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα και ήταν μια ακόμη επιτυχημένη γιορτή,εκδήλωση των Ροδαυγητών για να προβάλουν το χωριό τους και τα τοπικά παραδοσιακά προιόντα της περιοχής τους.
 Ας τα βλέπετε και εσείς εδώ στο χωριό μας και απλά μόνο να τους επαινείτε γιατί κάνουν τήν διαφορά στήν οργάνωση και στά αποτελέσματα της όλης εκδήλωσης κάθε χρόνο τώρα!