Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. 
Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με  νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελεί δε για όλους τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα των Ορθοδόξων του καλοκαιριού». 
Στις 15 Αυγούστου πιστοί με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν σέ αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Υπεραγίας Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της.

Στο Κορφοβούνι στην νέα εκκλησία που χτίστηκε μετά την πυρκαγιά που είχαμε στην παλαιά εκκλησία το 1997 και από την οποία, τα μόνα που έμμειναν να μας την θυμίζουν
σε όλους εμάς τους νεότερους σήμερα πιστούς, ήταν τρεις εικόνες της παναγίας. 
Η Εκκλησία της Παναγίας σήμερα
Mια από αυτές ήταν κεντημένη σε ύφασμα από νεαρό κορίτσι και από θαύμα δεν έπαθε το παραμικρό παρά μόνο είχε ραγίσει το τζάμι απο την κορνίζα που ηταν μέσα. 
Οπως εγραψα και το 2012,η εικόνα δεν υπάρχει στην εκκλησία εδώ και δέκα χρόνια περίπου.
Η κοπέλα που την κέντησε και την πρόσφερε ως τάμα στην εκκλησία,την αναζητούσε
και απάντηση καθαρή δεν είχε.
Το θέμα πήρε διαστάσεις μαθεύτηκε από όλους σχεδόν τους χωριανούς και τώρα μαθαίνω κοντά στην εορτή της Παναγίας,
η εικόνα βρέθηκε λένε και θα επιστραφεί στην εκκλησία εκεί που είναι και η θέση της.
Ειναι πραγματικά αυτή η εικόνα ή είναι κάποια άλλη που και στο παρελθόν έγινε προσπάθεια να κλείσει το θέμα,γιατί άραγε τόσα χρόνια δεν ήταν στην εκκλησία;
Από μέρος μου έγινε προσπάθεια να βρεθεί βίντεο,φωτογραφίες από την εποχή εκείνη,ενημέρωση όλων των χωριανών για το τι έχει συμβεί και με ανάρτηση του θέματος στο διαδίκτυο.
Η προσπάθεια να βρεθεί και πάλι ή εικόνα αυτή συνεχίζεται,δεν έχει βέβαια αρχαιολογική αξία αλλά έχει συναισθηματική αξία για όλους εμάς τους χωριανούς, που όλα εκείνο το βράδυ του Αυγούστου έγιναν στάχτη και η εικόνα αυτή έμεινε ανέπαφη. 
Τό βράδυ της Πέμπτης 8/8/2013 θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο νέος μας Μητροπολίτης Χρυσόστομος,στον εσπερινό που θα ψαλεί στην Παναγία μας.
Ας δώσουμε με την παρουσία μας το παρών και ας τιμήσουμε και δοξάσουμε την Παναγιά μας που μας βλέπει όλους απο εκει ψηλά.
Οι μέρες αυτές είναι μια ευκαιρία να ξανασμίξουμε ντόπιοι, χωριανοί που είναι στις μεγάλες πόλεις ή στην ξενιτιά αλλά και τα νέα τα παιδιά να δουν τα μέρη που μεγάλωσαν
οι γονείς τους,οι δικοί τους ανθρωποι.
Χρόνια Πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία να είμαστε όλοι καλά
να ξανασμίξουμε στην εκκλησία της Παναγίας.