Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Κορφοβούνι,ερημώνει μέρα με την μέρα!

Πλησιάζοντας στο τέλος του μήνα και κοντά στο τέλος του 2013 να κάνω μια μικρή ανασκόπηση όλων των έργων που έγιναν τους τελευταίους μήνες για την ανάπτυξη του χωριού αλλά και λύσεων σε θέματα που έχω επισημάνει από την ιστοσελίδα μου εδώ.Να ξεκινήσω με την πλατεία στο χωριό,τα φώτα άναψαν και πάλι στην πάνω νέα πλακόστρωτη πλατεία,με τους γλόμπους να λείπουν στα περισσότερα φωτιστικά σώματα,το σπασμένο φωτιστικό δεν αντικαταστάθηκε,στην κάτω πλατεία εικόνα διάλυσης,εκεί δεν ανάβει κανένα φωτιστικό!
Στην φωτογραφία δίπλα βλέπετε την σχετική πινακίδα  που εδώ και καιρό έβαλε ο δήμος μας,αλήθεια ποιος από εμάς την έχει προσέξει ή συμμορφώνετε ή ας μας πουν και επιτέλους ποιός έχει τον έλεγχο της νέας πλατείας.
Τώρα για την υπόθεση του αγροτικού ιατρείου καμία ενέργεια,"όσα πάνε-όσα έρθουνε",λέει η σοφία του λαού μας,ούτε τουαλέτα,ούτε πόσιμο νερό για την ιατρό και τις νοσηλεύτριες.
Στο γήπεδο τοποθετήθηκε ξανά η στάση του ΚΤΕΛ,είναι πολύ κοντά στο οδόστρωμα και επικίνδυνα κατά την γνώμη μου,δεν βλέπω να έριξαν το απαραίτητο τσιμεντένιο δάπεδο ακόμα κάτω.
Στην παιδική χαρά στον Έλατο (θέση Σπιάρα) έβαλαν επιτέλους βρύση,πόσους μήνες ζητούσαν λύση οι επισκέπτες του χώρου αυτού,αλλά και πόσο δύσκολο ήταν αυτό να γίνει,έλεος.
Ο δρόμος προς το κέντρο του χωριού το έχω επισημάνει εδώ και πολύ καιρό,θέλει συντήρηση και να λυθεί το πρόβλημα με τις πέτρες που πέφτουν συνεχώς.
Τα έργα στο βουνό απέναντι δεν ξεκίνησαν ακόμα,οι δρόμοι δασοπυρόσβεσης τα ίδια,χάρηκα και εγώ ότι θα πάω στα παλαιά λημέρια μου!
Κατ' άλλα βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι ζυμώσεις,τα πηγαδάκια στα καφέ της πόλης είναι καθημερινά,ποιο πυκνά και χτες διαβάζω ένας ακόμα συνδημότης θέλει να γίνει δήμαρχος αυτού του μεγάλου διευρυμένου Δήμου Αρταίων.

Είναι αλήθεια  ένας μεγάλος δήμος με πολλά προβλήματα,πλέον με πολλά χωριά ενσωματωμένα,μικρούς οικισμούς,πολλά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων,μια τεράστια έκταση,επίσης διανύουμε οικονομικές απρόβλεπτες δύσκολες συγκυρίες,αυτοί που θα έρθουν τώρα να διεκδικήσουν το δήμο θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά αν έχουν πραγματικά την δυνατότητα να προσφέρουν και όχι να τάζουν τώρα "λαγούς με πετραχήλια" και μετά τις εκλογές να τούς ψάχνουμε στην εκπομπή "φώς στο τούνελ"!

Λοιπόν αυτά τα λίγα για σήμερα τα χρόνια μου πολλά σε όλους τους επισκέπτες της σελίδας που γιορτάζουν αύριο του Αγίου Δημητρίου και για την Δευτέρα που γιορτάζουμε όλοι μας το ιστορικό "ΟΧΙ" ως έθνος,που στις μέρες μας έχει πολύ μεγαλύτερη αξία να το πούμε και απέναντι στους δανειστές μας επιτέλους.