Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Κορφοβούνι

Με την δοξολογία στον ιερό ναό & πολιούχο του χωριού μας Άγιο Γεώργιο Κορφοβουνίου  από τον εφημέριο πάτερ Γεώργιο,ξεκίνησε σήμερα ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου για το ιστορικό εκείνο “ΟΧΙ” απέναντι στους κατακτητές.

Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την διευθύντρια τού Δημοτικού σχολείου και με λίγα λόγια και σταράτα,μας υπενθύμισε για την ημέρα εκείνη του 1940,ξημερώματα της 28ης Οκτώβρη το νόημα του "ΟΧΙ" για όλους εμάς τούς νεότερους σήμερα και όχι στην μακροσκελή αναφορά των ιστορικών γεγονότων της εποχής εκείνης,ένα μπράβο εκ μέρους μου.

Μετά στο ιερό χώρο του μνημείου των πεσόντων με την παρουσία πιστών,μαθητών του δημοτικού σχολείου & τού νηπιαγωγείου,έγινε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του δήμου,την εθνική αντίσταση,την ένωση αναπήρων & θυμάτων πολέμου,πολιτιστικών συλλόγων,το δημοτικό σχολείο,το νηπιαγωγείο,ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και στο τέλος όλοι μαζί έψαλλαν τον εθνικό μας ύμνο.


                                      Υ.Γ.
Η τελευταία φωτογραφία έχει την σημασία της για μένα,τονίζει την αντίθεση ενός υπερήλικα αγωνιστή που καταθέτει στεφάνι και των νέων παιδιών που είναι το μέλλον τού τόπου μας από το δημοτικό & το νηπιαγωγείο.