Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Γιορτή κάστανου & τσίπουρου στην Ροδαυγή

Με μεγάλη επιτυχία έγινε σήμερα Κυριακή η γιορτή του κάστανου και τσίπουρου στην πανέμορφη Ροδαυγή Άρτας.

Ο κόσμος που βρέθηκε σήμερα εκεί ήταν πολύς,σε αυτό βέβαια βοήθησε ο πολύ καλός καιρός που δεν ήταν σίγουρα για τσίπουρα και κάστανα αλλά για τις κοντινές μας παραλίες.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Ροδαυγής με την συμμετοχή του συλλόγου γυναικών Ροδαυγής,τού πολιτιστικού συλλόγου Σουμεσίου και του συλλόγου φίλων του Άμμου. 
Συνδιοργανωτής ήταν όπως πάντα και επιβάλεται θα τόνιζα σε τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις ο Δήμος Άρτας.

Αυτήν την εποχή γίνεται πλακόστρωση των οδών εντός του οικισμού και τα αυτοκίνητα δεν κατέβαιναν στο κέντρο του χωριού από μια άποψη αυτό βοήθησε να μην έχουμε κυκλοφοριακό πρόβλημα μέσα στους στενούς δρόμους του χωριού.
Όλοι οι επισκέπτες αφήσαμε τα αυτοκίνητα μας πάνω στον κεντρικό δρόμο Άρτας-Ροδαυγής-Γέφυρα Πλάκας και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έκαναν ουρά χιλιομέτρων δεξιά & αριστερά τού δρόμου.
Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει ώστε ένα μικρό λεωφορείο να μεταφέρει τους επισκέπτες κάτω στο κέντρο του χωριού.

Στην εκδήλωση ήταν παρών ο Δήμαρχος Άρτας,ο πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτας κος Τσιρογιάννης ,αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι,οι βουλευτές Γιώργος Στύλιος,Χρήστος Γκόγκας,απο την περιφέρεια Βασίλης Ψαθάς,Γιάννης Κατέρης,Γιάννης Παππαγιάννης,ο πολιτευτής
Παύλος Στασινός,πρόεδροι συλλόγων του νομού και πολλοί επισκέπτες που έφτασαν σήμερα στην Ροδαυγή από πολλά μέρη της ελληνικής επικράτειας.
Στό χώρο υπήρχε τοπική Ροδαυγιώτικη παραδοσιακή κομπανία για την διασκέδαση των επισκεπτών.
Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Ροδαυγής,Χρήστος Σταύρου ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους παραγωγούς κάστανου, που μάζεψαν και πρόσφεραν τα κάστανα,για να τα απολαύσουν οι επισκέπτες δωρεάν.
Ευχαριστίες επίσης στους παραγωγούς τσίπουρου, που κι αυτοί πρόσφεραν δωρεάν το παραδοσιακό τσίπουρο, όπως επίσης και τον σύλλογο γυναικών του χωριού, που έφτιαξαν ωραίες χωριάτικες πίτες,οι οποίες μοιράστηκαν δωρεάν στους επισκέπτες.
Μετά τις προσφωνήσεις και τις ευχαριστίες του προέδρου του συλλόγου σε όσους βοήθησαν και εργάστηκαν για να γίνει αυτή η όμορφη εκδήλωση μπήκαν στο χορό όλοι οι επίσημοι που παραβρέθηκαν σήμερα εκεί.
Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα και ήταν μια ακόμη επιτυχημένη γιορτή,εκδήλωση των Ροδαυγητών για να προβάλουν το χωριό τους και τα τοπικά παραδοσιακά προιόντα της περιοχής τους.
Ας τα βλέπουμε και εμείς εδώ στο δικό μας χωριό και απλά μόνο να τους επαινούμε!
Και του χρόνου λοιπόν να ξαναβρεθούμε στο πανέμορφο και πράσινο αυτό χωριό,με καιρό που να ταιριάζει λίγο για τσίπουρα και κάστανα στην φωτιά.