Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Τό Κορφοβούνι γιορτάζει.

Αύγουστος 2014 και τό Κορφοβούνι ετοιμάζεται να γιορτάσει για ένα ακόμα καλοκαίρι τήν δικιά του Παναγία.
Ο εορτασμός κορυφώνεται παραμονή και ανήμερα του 15αυγουστου με την προσέλευση πιστών στην εκκλησία της Παναγίας για νά ανάψουν ενα κερί οπως κάθε χρόνο,να προσευχηθούν,να ανταλάξουν ευχές με επισκέπτες στο χωριό μας αλλά και με χωριανούς μας που ζούν μακριά στα αστικά κέντρα.
Στίς 16 Αυγούστου το απόγευμα στίς 7 θα λάβει χώρα το παραδοσιακό δρώμενο καγκελάρι στην πλατεία του χωριού μας.
Ηταν και είναι ένα απο τα καλύτερα καγκελάρια που γίνεται στό νομό Άρτας.Στήν κεφαλή τού χορού μπαίνει ο εφημέριος τού χωριού,ακολουθούν οι γεροντότεροι και μετά ακολουθούν χωριανοί και επισκέπτες τού χωριού μας.
Οι στίχοι του τραγουδιού ειναι εδώ και χρόνια γνωστοί και κατεγραμμένοι απο εμάς τους νεότερους όπως μας τους αφηγήθηκαν οι γεροντότεροι στό χωριό.
Δυστυχώς κι εδώ έγινε προσπάθεια αλλίωσης των στίχων του τραγουδιού που απέτυχε παταγωδώς και ευτυχώς σήμερα τά πράγματα ηρέμησαν και τραγουδιέται και πάλι το παραδοσιακό καγκελάρι που χρόνια τώρα τραγουδούσαν και συμμετείχαν οι Κορφοβουνιώτες.
Οι προετοιμασίες για τον εορτασμό του χωριού μας ξεκίνησαν με καθαρισμό του δρόμου επιτέλους απο τα βάτα και τα χορτάρια που ανεβαίνει απο τόν Ελατο,στο Κορφοβούνι.
Την επόμενη εβδομάδα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Αρταίων θα καθαρίσουν την πλατεία και τους δρόμους στο κέντρο του χωριού μας.
Γίνεται μια προσπάθεια νε έρθει και μηχάνημα JCB να καθαρίσει τις πέτρες δεξιά και αριστερά του δρόμου απο τον Ελατο μέχρι και την εκκλησία.
Δυστυχώς εδώ υπάρχει πρόβλημα τώρα,γιατί αυτός που παίρνει άδεια και δουλεύει ενα μηχάνημα έργου δεν θέλει να το πάρει αλλος εργαζόμενος να τό δουλέψει και με δικαιολογίες οτι ειναι χαλασμένο δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του δήμου.
Αυτές οι νοοτροπίες δυστυχώς μας έφτασαν εδώ σήμερα και κάποτε πρέπει να σταματήσουν.Ελπίζω ο καινούργιος δήμαρχος να βάλει μια σειρά και να απολαμβάνουν οι δημότες όλες τις παροχές υπηρεσιών που επιβάλλεται & πρέπει νά έχουν καθημερινά.
Εδώ να τονίσω για μια άλλη φορά ο αρμόδιος για το τοπικό διαμέρισμα Κορφοβουνίου ειναι απών και ότι γίνεται τοπικά,γίνεται μετά απο παρεμβάσεις του νέου προέδρου της τοπικής κοινότητας Κορφοβούνίου.
Λοιπόν λίγη υπομονή ακόμα και εδώ θα γράφω τακτικά για το χωριό μας όλα τα νέα και ίσως και μέσα απο κάποια ιστοσελίδα που θα παρουσιάζει νέα από το χωριό μας.
Νά κλείσω το άρθρο μου εδώ και να πω άν και το ξέρετε όλοι,ότι μετά το καγκελάρι κάθε χρόνο ακολουθεί το γνωστό μεγάλο πανηγύρι του 15αυγουστου στο Κορφοβούνι που φέτος θα ειναι μόνο 16 τού μηνός.
Χρόνια πολλά σέ όλους καλά να περάσετε αν έρθετε στο χωριό μας και του χρόνου ελπίζω οτι τά πράγματα σε τοπικό επίπεδο θα είναι πολύ καλύτερα απο οτι σήμερα.