Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Υπερ πεσόντων αγωνιστών Κορφοβουνιωτών 1940-41




  Τελέστηκε σήμερα Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κορφοβουνίου Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων,υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων στα πεδία των μαχών το 1940-41 αγωνιστών Κορφοβουνιωτών.
 Οι παρόντες ηταν ελάχιστοι,απουσίαζαν οι τοπικές αρχές της δημοτικής τοπικής κοινότητας Κορφοβουνίου,παρόντες ηταν μόνο ο νέος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορφοβουνίου Κολιός Βασίλειος και ο νέος δημοτικός σύμβουλος απο το χωριό μας,της δημοτικής ενότητας Βλαχέρνας Ζέρβας Κων/νος.
 Θα πρέπει να αναλογιστούμε και να προβληματιστούμε κάποτε όλοι μας τις ευθύνες που έχουμε για την ημέρα αυτή.
 Δέν τιμάει κανένα μας να έχουμε αυτή την ανταπόκριση ως χωριό απέναντι στους προγόνους μας που πολέμησαν για την πατρίδα στα πεδία των μαχών.
 Ολοι εμείς σήμερα,οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού βρεθήκαμε εκεί,σε αυτό τον ιερό χώρο,κάποιοι άλλοι τό βράδυ δεν θα τό σεβαστούν,θα παρκάρουν τα αυτοκίνητα γυρω απο το μνημείο των πεσόντων και δέν θα σκεφτούν ποτέ τί συμβολίζει ως μνημείο αυτό για όλους εμάς.
Περιμένω εδώ και χρόνια να γίνει κάτι αλλά βλέπετε έχουμε τους άρχοντες του χωριού που τά έχουν κάνει όλα "ρόιδο" οπως λέει ο σοφός λαός μας.