Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Εγκατάλειψη & λεηλασία του Δημοτικού σχολείου Ελάτου.

Τό δημοτικό σχολείο Ελάτου το έχουν διαλύσει,λεηλατήσει,πλήρης εγκατάλειψη.
Καμιά σχέση οταν το καλοκαίρι ειχα φωτογραφήσει τά παιδιά που παίζουν καθημερινά εκεί στην αυλή του τίς ελεύθερες ωρες τους.
Σήμερα πήρα την πρωτοβουλία μετά την επισκεψή μου εκει στό χώρο το Σάββατο να δώ από κοντά αυτά που με πληροφόρησαν οτι συμβαίνουν και με την συνδρομή του δήμου μας σήμερα τοποθετήθηκε προβολέας φωτισμού και τίς επόμενες ημέρες θα δούμε τί αλλο μπορεί να γίνει άμμεσα.Παράλληλα σύνταξα μια αίτηση μέ υπογραφές πρός το δήμο να αναλάβει τώρα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κτηρίου.
Οποιος θέλει μπορεί να μέ βρεί να υπογράψει την αίτηση μήπως και γίνει κάτι.

 .....................................................................................................................................................................
Πρός τό
Δημαρχείο Αρτας
Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου
47.100 ΑΡΤΑ

Υπόψιν του αρμόδιου αντιδημάρχου
σχετικά με τό παρακάτω θέμα.

Κύριε αντιδήμαρχε
θά θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τίς κτηριακές εγκαταστάσεις του πρώην δημοτικού σχολείου Ελάτου Κορφοβουνίου.
Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα παρά τις προφορικές διαμαρτυρίες και αναφορές στους τοπικούς δημοτικούς συμβούλους και τό πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Κορφοβουνίου δέν έχει γίνει κάτι θετικό σχετικά με την περίφραξη,τήν στέγη του κτηρίου,τά παράθυρα που είναι σπασμένα όλα στήν μία αίθουσα,σέ διπλανή πάλι αίθουσα έχει παραβιαστεί ή πόρτα και έχουν μπει μέσα άγνωστα άτομα που έχουν αφαιρέσει υλικά και εργαλεία,ενώ κυνδυνεύει άμμεσα να αφαιρεθεί καί ο λέβητας του καλοριφέρ με τα παρελκόμενα.
Νά τονιστεί εδώ ότι οι αιθουσες λειτουργούν και ώς εκλογικό κέντρο γιά αυτό πρέπει να γίνει κάτι άμμεσα για την φύλαξη της περιουσίας του δήμου Αρταίων και την χρήση του για τις ερχόμενες εκλογές.
Η προτασή μας ειναι να βρεθεί και να ψηφιστεί άμμεσα πίστωση για την συντήρηση της στέγης του κτηρίου,η αντικατάσταση στα πορτοπαράθυρα,καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου,να φωτιστεί ο προαύλιος χώρος του σχολείου και ότι κρίνεται απο την πλευρά σας απαραίτητο.
Νά σας ενημερώσουμε ότι στήν αυλή του σχολείου μαζεύονται πολλά παιδιά τις απογευματινές ώρες και παίζουν ενώ τίς βραδυνές ώρες ο χώρος φιλοξενεί αγνωστα άτομα που διακινούν και επικίνδυνες ουσίες στίς παραβιασμένες αίθουσες του σχολείου.
Τό σχολείο στίς αίθουσες του μπορεί να στεγάσει τον πολιτιστικό σύλλογο,τόν αθλητικό σύλλογο,να λειτουργήσει βιβλιοθήκη ή ακόμη και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για ομιλίες και συγκεντρώσεις.
Μετά και τήν έγγραφη αυτή ενημέρωση του δήμου μας και τών αρμόδιων αντιδημάρχων αναμένουμε σύντομα να προβείτε στίς απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της περιουσάς του δήμου μας και της τοπικής κοινότητας Κορφοβουνίου.