Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Κορφοβούνι, η πέτρινη βρύση στον πλάτανο,έλεος!



Οσοι ειμαστε μόνιμοι κάτοικοι στο Κορφοβούνι γνωρίζουμε οτι εδώ και χρόνια χτίστηκε με δωρεά της αδελφότητας Κορφοβουνιωτών Αθήνας μιά πέτρινη βρύση στον πλάτανο πίσω απο την πλατεία.
Η θέση της βρύσης ειναι σε λάθος σημείο,παρ' οτι ειναι και κάτω απο τον πλάτανο που εχει παχύ ισκιο το καλοκαίρι να καθήσει κάποιος στα πέτρινα πεζούλια να πιεί λίγο νερό και νά ξεκουραστεί.
Πέρασαν δέκα τρία χρόνια και δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον απο τους τοπικούς δημάρχους και συμβούλους να δώσουν ενα μικρό χρηματικό ποσό να διαμορφωθεί ο χώρος γύρω απο τον πλάτανο,να καθαριστεί ο χώρος από τα σκουπίδια που υπάρχουν ανάμεσα στο καφενείο και την βρύση,πίσω απο την βρύση,να στρώσουν πέντε πλάκες που δόξα το θεό εχουμε στο χωριό μας πολλές,να τοποθετήσουν ενα μικρό καλάθι για τα σκουπίδια.
Γιατί οταν πάμε σε διπλανά χωριά του νομού μας ή οσοι εχουμε ταξιδέψει στη υπόλοιπη χώρα βλέπουμε ομορφες διαμορφωμένες βρύσες τις κουβεντιάζουμε και λέμε τι ωραια ηταν εκεί στην βρύση που σταματήσαμε να ξεκουραστούμε.
Δέν εδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον στο παρελθόν, αλλά δεν δείχνουν και σήμερα που εδώ και ενα χρόνο η βρύση που ηταν στο σημείο χάλασε,δεν μπορούσες ουτε τα χέρια σου να πλύνεις,εσπασε αυτές τις ημέρες και διαλύθηκε τελείως.
'Ελεος,μας κάνετε ρεζίλι καθημερινά με τίς θεωρίες που λέτε στα καφενεία,τις δημοσιεύτε στις εφημερίδες,διαδίκτυο,αλλά να μην μπορείτε να δώσετε 2-5 ευρώ,να κάνετε μιά παρέμβαση για συντήρηση στην πέτρινη βρύση δίπλα στην πλατεία που παίζουν παιδιά ή ενας περαστικός θα χρειαστεί να ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπο,να πλύνει τα χέρια του και να δροσιστεί λίγο.
Έλεος ξυπνήστε σας πήραμε χαμπάρι,νά τά μαζεύετε οσο ειναι νωρίς να πάτε σπίτι σας,δεν εχετε ιδέες,δέν εχετε όρεξη γιά κοινωνική προσφορά.