Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κορφοβούνι,αγροτικό ιατρείο

Φίλοι μου πρέπει να γράψω δύο λόγια & αυτή την φορά δυσάρεστα για την κατάσταση με το αγροτικό ιατρείο στο χωριό μας.
Ήρθε επιτέλους σήμερα και πάλι στο χωριό,μετά από μεγάλο διάστημα η αγροτική ιατρός με την βοηθό της νοσηλεύτρια,από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας.
Τα προβλήματα πολλά,εξακολουθούν να υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια.Ο χώρος όπου στεγάζεται & λειτουργεί το αγροτικό ιατρείο μας είναι μια μικρή αίθουσα του πρώην κοινοτικού γραφείου Κορφοβουνίου.
Ο χώρος δεν είναι ότι το καλύτερο για την λειτουργικότητα και εξυπηρέτηση των κατοίκων του χωριού για μια απλή εξέταση ή συνταγογράφηση στα βιβλιάρια των επισκεπτών.
Δεν υπάρχει νιπτήρας με πόσιμο νερό να πλύνει τα χέρια του ή γιατρός αλλά δεν υπάρχει και τουαλέτα εδώ και χρόνια που υπήρχε και λειτουργούσε ως κοινοτικό γραφείο.
Μίλησα με την ιατρό σήμερα το πρωί και την βοηθό της και μου είπε ότι θα αναφέρει την όλη κατάσταση που βρήκε στον προιστάμενο  της και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την τουαλέτα και το πόσιμο νερό που δεν υπάρχουν & θα πρέπει να βρεθεί λύση σύντομα,διαφορετικά δεν το βλέπει να ξαναέρχεται.
Υπάρχει όλη η καλή διάθεση μού τόνισε από μέρος της για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και άλλες ημέρες της εβδομάδας όπως και η επίσκεψη στο σπίτι ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Το πρόβλημα σύνδεσης με το internet που υπήρχε σήμερα το πρωί λύθηκε αργότερα με την αντικατάσταση της κεραίας λήψης,που είχε καεί από κεραυνό στο διάστημα που δεν είχαμε αγροτικό γιατρό.
Αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς γιατί για 3 μήνες ο προηγούμενος γιατρός δεν έγραφε συνταγές και πως λύθηκε το πρόβλημα του internet,ποιός πλήρωσε την κεραία,την εργασία,ποιός σήμερα πάλι εθελοντικά αντικατέστησε την κεραία για να συνταγογραφήσει η γιατρός;
Ωραία τα λόγια στην θεωρία,αλλά απο πράξεις,λύσεις τί γίνεται,τί κάνουμε ολοι εμείς;
Αυτό είναι ενα από τα σοβαρά προβλήματα που πρέπει να ασχοληθούν οι τοπικοί άρχοντες και όχι να λέμε κουβέντες για να περνάει η ώρα.
Λύσεις εδώ και τώρα δημοτικοί σύμβουλοι από το χωριό μας και οποιος αλλος μπορεί να βοηθήσει,ζητούν οι κάτοικοι!