Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Τό πρόβλημα έλλειψης νερού παραμένει για ενα ακόμα καλοκαίρι.

Τό πρόβλημα της έλλειψης νερού παραμένει στο χωριό μας και ας πέρασαν σχεδόν σαράντα χρόνια απο τότε που λειτούργησε το πρώτο δίκτυο παροχής νερού.
Στην αρχή ημασταν μια μικρή κοινότητα,αργότερα μεγαλώσαμε εγιναν νέα σπίτια οι απαιτήσεις αυξήθηκαν και κάθε καλοκαίρι που ειμαστε πολλοί στο χωριό και η κατανάλωση αυξάνεται το νερό δεν επαρκεί,αρχίζουν οι γκρίνιες,τα παράπονα οτι δεν γινεται τίποτα στο χωριό και δεν ξαναερχόμαστε καλοκαίρι γιατί δεν εχει νερό.
Πέρασαν χρόνια και χρόνια υποσχέσεις επι υποσχέσεων απο τους υποψήφιους κοινοτάρχες και δημάρχους και το πρόβλημα παραμένει.
Σήμερα εχουμε στην διαθεσή μας τρία σημεία τροφοδότησης πόσιμου νερού στην κεντρική δεξαμενή που βρίσκεται στην θέση Αληβροχιά,οπου και το πρώτο υδραγωγείο.
Υπάρχουν δύο γεωτρήσεις και μια πηγή στην Διάκου.Η νέα γεώτρηση που εγινε στο χώρο του σχολείου της Δρυώνας ενίσχυσε σημαντικά το δίκτυο και αν προκύψει κάποιο πρόβλημα λογου της συνεχής 24/24ωρο λειτουργίας δύσκολα θα υπάρξει επάρκεια με νερό απο τις αλλες δύο πηγές.
Αυγουστος 2013 νερό στο κέντρο μετά τις 7 το βράδυ δεν υπάρχει ή εαν υπάρχει ειναι σε χαμηλή πίεση στις βρύσες μας.
Πληροφορίες μας λένε οτι καταναλώνονται καθημερινά 500-600 κυβικά νερό για τα σπίτια,τους κήπους.το πλυσιμο αυτοκινήτων,μπαλκονιών,νερό για τα ζώα των κτηνοτρόφων κλπ.
Υπάρχουν ακόμα παροχές που δεν εχουν ρολόι να μετραει κατανάλωση,αλλοι δεν πληρώνουν και αλλοι εχουν by-pass παροχές να γεμίζουν τα βυτία και τις δεξαμενές τα βράδυα.
Χαρακτηριστικό ειναι το γεγονός που ξέρουμε οτι οταν εγινε ο νεος δρόμος στον Ελατο κόπηκαν σωλήνες παροχών νερού και κανένας δεν εμεινε χωρίς νερό γιατί αραγε?
Σύντομα μια και μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο θα αρχίσουν να μοιράζουν υποσχέσεις,αλλά αυτά δεν περνάνε πιά,ο κόσμος ξύπνησε ενημερώνετε καθημερινά,τέλος στις ελπίδες και τίς προεκλογικές υποσχέσεις,πρέπει να ληφθούν τώρα  μέτρα ελέγχου της κατανάλωσης νερού,τά ρολόγια να βγούν στο δρόμο στο κεντρικό δίκτυο και να προγραμματιστούν αμμεσα νέες εφεδρικές γεωτρήσεις για πόσιμο νερό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: