Από τις 29 Μαΐου του 1453, μετά την άλωση της Πόλης, και για τέσσερις αιώνες οι Έλληνες ζούσαν κάτω από την τουρκική κατοχή. Πολλοί από τους Έλληνες της εποχής αυτή δεν άντεχαν τον τουρκικό ζυγό και είχαν καταφύγει στα βουνά. Αυτοί ήταν και οι πρωτεργάτες της επαναστάσεως.
Στις 25 Μαρτίου του 1821 στην μονή της Μέγιστης Λαύρας στα Καλάβρυτα, ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός, σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης. Τότε άρχισε επίσημα η Ελληνική Επανάσταση που οδήγησε μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες, στην ελευθέρωση και αναγνώριση του Ελληνικού κράτους το 1830 με τη συνθήκη του Λονδίνου.
Συνθήκη που υπέγραψαν στις 22 Ιανουαρίου του 1830 η Αγγλία, η Γαλλία και η Ρωσία.
Δύο χρόνια μετά, στις 14 Αυγούστου 1832, ορίστηκαν και τα σύνορα της τότε Ελλάδας να φτάνουν μέχρι την νοητή γραμμή που έχει άκρα τον Παγασητικό και τον Αμβρακικό κόλπο.Τον Δεκέμβριο του έτους αυτού αποδέχτηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία αυτή την απόφαση και από τότε ξεκινά η πορεία του Νέου Ελληνικού Κράτους.Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου ως Εθνικής Εορτής καθιερώθηκε με το διάταγμα 980, στις 15 Μαρτίου του 1838.
Από τότε η 25η Μαρτίου, γιορτάζεται κάθε χρόνο, σαν μέρα τιμής στους ήρωες της επανάστασης του 1821.
Ο εορτασμός της Εθνικής μας Εορτής έγινε και φέτος στό χωριό μας κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες,μέ βροχή.
Μετά την καθιερωμένη δοξολογία,τόν πανηγυρικό της ημέρας,ακολούθησε στό μνημείο των πεσόντων κάτω υπό συνεχή βροχή,τρισάγιος δέηση υπέρ των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.
Στεφάνια κατέθεσαν ο εκπρόσωπος του Δήμου Αρταίων,ο τοπικός πρόεδρος της Κοινότητας Κορφοβουνίου,εκπρόσωποι σωματείων,συλλόγων,τά παιδιά απο τό νηπιαγωγείο,τό δημοτικό σχολείο και έκλεισε η μικρή αυτή γιορτή με τόν Εθνικό μας ύμνο.